Campingdagbok 2023-06-22

Vi går mot höst och bjällerklang. Från och med nu blir dagarna kortare och mörkret kommer att breda ut sig som en algblomning i Östersjön över allt det vackra. 

Men först ska vi fira midsommar och allt vad det innebär. En grillunch på jobbet med en avslutande marängsviss till trekaffet innan vi alla stämplar ut. Kollegorna sprids vind för våg när klockan ringer för sista gången denna arbetsvecka. 


Vissa träffar släkt och vänner hemma, andra packar in familjen och drar ut i vårt avlånga rike. Vi tillhör de senare. Lopplådan står uppställd och väntar på att vi ska anlända. Det är dock inte bara bara. 


Maria håller hårt på sin träning. Ett yogapass är inbokat och det går inte för allt i världen att hoppa över detta. Jag förstår henne till viss del. Önskar att jag hade ryggrad och karaktär som henne. 


Efter att ha lämnat min bättre hälft på inrättningen som sägs stärka kropp och själ, drar jag hem och laddar bilen. Ut med soporna, ställ in det ännu ljumna strykjärnet och packa ner kylvarorna. 

Jag har fått tydliga instruktioner om vad som ska packas med ifrån kylskåpet. 


Marias lilla träningspass innan midsommarfirandet gör att vi anländer till campingen något senare än vi brukar. Ett par timmar rättare sagt. Vi har åter med oss två tonåringar i form av dotter och kompis. Som två nervösa gräshoppor sitter de i baksätet och önskar musik. Den ena låten efter den andra i varierande kvalitet. 

Det är väl bara att hoppa på tonårståget och hänga med. 


Klockan närmar sig 21 när bilen är tömd och allt ligger på sin plats i vagnen. Jag sätter mig utanför förtältet och försöker sammanfatta dagen. Maria, Emelie och tonåringarna promenerar till Ica. Jag skickar med en liten beställning. 


I morgon firar vi midsommar för att redan samma kväll styra kosan hemåt. Maria ska upp och jobba på lördag och senare samma dag firar vi min farmor som fyller 90 år. 


Vi hörs!























Kommentarer

Populära inlägg