Campingdagbok 2023-04-21

Vi står alla häpna över det väderomslag som fick oss att gå man ur huse för att stolt visa upp våra kritvita ben som sticker ut ur nyss framplockade shorts av fjolårets färg och modell.

Minusgrader på morgonen innebär jacka under armen under den raska promenaden hem från veckans förvärvsarbete. Maria är i stort sett klar och Liv ligger nonchalant i sitt rum i väntan på att få tillbringa helgen hos vänner. Det är helt klart ingen hög prioritet att följa med farsan och Maria till vagnen. Kanske i händelse av krig eller annat nödläge hade fått med den obstinata tonåringen.


Bilen packas och vi är snart på rull.


Jag och Maria anländer med pompa och ståt till Framnäs köcentra. Det ska provianteras det nödvändigaste för att klara av kvällens sista timmar och morgonens frukost. 


Vagnen tornar upp sig i den sjunkande vårsolen när vi närmar oss vårt fritidsboende. Vattnet på platsen är igång och nu är det endast en slang mellan utkastaren och vagnen som behövs för att slippa ångesten över det karakteristiska brummande ljudet från pumpen och mina bannor över Marias slösande vattenvanor. Cityvatten är "da shit". 


Vi startar upp vagnen och inga missöden denna gång. Framdukning och inmundigande av kvällens supé framför Masked singer får avsluta kvällen.


I morgon väntas sommarväder. ÄNTLIGEN!









Kommentarer

Populära inlägg