Bacon Explosion och Whiskyglazade kycklingben.



Då får man väl säga att högsäsongen är igång när det gäller att grilla. Visserligen har jag grillat under vintern men det är nu det drar igång på allvar.

 Bacon Explosion och Kycklingben. Mums!
Vi kan väl börja med Explosionen!

Ni har säkert läst om den förut, det är inte första
gången jag slänger på en sådan på gallret.
Tipset till just denna har jag hittat här!

Det jag har kommit fram till är att försöka hålla angiven temperatur runt 100-110. Det gör den saftig som en björk om våren.


När det kommer till Kycklingen så hittade jag ett recept på en Amerikans sida för några år sedan. Jag har modifierat det lite och jag lovar, det är gott (och klibbigt)!

Kolla recept nedan!

Tillbehör kan man aldrig få för lite av. Kotletter, paprika, champinjoner och majs. Tzatziki, bearnaise och mycket mer. Det är ju bara fantasin som sätter gränser.





Whiskyglaze

  • 2-3 msk finhackad gul lök
  • 1.2 dl whisky av valfri sort
  • 1.8 dl lönnsirap
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • Salt & Peppar
Fräs löken tillsammans med en klick smör.
Blanda i allt annat och vispa ihop.

När det gäller antingen ben eller vingar av kycklingen så häll lite av den blivande glazen över kycklingbitarna i en bunke och rör om. 
Grilla sedan indirekt 175° i ca 20 minuter. 
Vänd på dem och kör ytterligare 20 minuter. Under tiden de går färdigt så reducerar du resten av glazen som finns kvar i kastrullen tills den blir klibbig, söt och alldeles underbar. 
När kycklingen är klar så tar du upp dem och lägger i en bunke, häller över glazen, skaka runt lite och det är redo att serveras. 
Glöm inte att ställa fram servetter! Det ÄR klibbigt.





Kommentarer

Populära inlägg